Upplev en skön känsla med Merinoull mot foten.
Låter foten andas när det är varmt och värmer när det är kallt.

Merino är en rasgrupp av tamfår som främst hålls för ullproduktion. Merinofår är kända för att ge en mycket fin ull och är den viktigaste fårtypen för ullproduktion i världen. Merinofåren har sitt ursprung i Spanien, där fårtypen finns dokumenterad sedan 1100-talet. Idag är fårtypen spridd över nästan hela världen.

Real Socks®

Vad är skillnaden?

Kashmir
Det finns en mängd olika sorters getter, ofta lokala populationer, som används vid produktion av kashmirull och dessa brukar gå under samlingsnamnet kashmirgetter. Kashmirens kvalitet avgörs av fiberlängd, fibertjocklek, vithet, lyster och fall. Den kashmirull som har högst kvalitet är underull som kommer från getens buk- eller halsparti och har en fiberlängd på minst 36 mm. Bra kashmir ska ha en fiberlängd på minst 32 mm. Kashmir med lägre kvalitet tas ofta från bakdelen av geten och dessa fibrer är kortare och tjockare.
Merinoull
Merinofår är kända för sin mycket fina ull och är den viktigaste fårtypen för ullproduktion i världen. Merinofåren har avlats fram för att producera en speciellt fin ull som är finfibrig, krusig och mjuk. Den fina ullkvalitet är främst ett resultat av ullfibrernas tjocklek, ju tunnare fibrer, desto finare är ullkvaliteten enligt ullbedömningssystemen, och merinofår har i allmänhet tunnare ullfibrer än många andra får, eftersom de avlats selektivt för detta.
Vad ska man välja?
Generellt är kashmir varmare än merino, men fördelarna med merino är att den både värmer och svalkar. Kashmir är mer lyxigare och mycket mjukare än merino, medans merion är mer elastiskt.

Merinoull

Merinofåren har avlats fram för att producera en speciellt fin ull som är finfibrig, krusig och mjuk. Den fina ullkvalitet är främst ett resultat av ullfibrernas tjocklek, ju tunnare fibrer, desto finare är ullkvaliteten enligt ullbedömningssystemen, och merinofår har i allmänhet tunnare ullfibrer än många andra får, eftersom de avlats selektivt för detta. Ullfibrernas tjocklek är till en del dock också ett resultat av den miljö och klimat som fåren lever i.

Kashmir

Kashmirgetterna kommer från Himalaya. Istället för att klippa deras päls burkar de istället borstas omsorgsfullt från underullen på getens buk.

Tvättråd

Vill du vara extra noggrann med att behålla form och struktur, tvätta i ullprogrammet med kort tvätt utan centrifugering och aldrig i temperatur över 30 grader. Tvätta helst i en tvättpåse och med ett tvättmedel utan alkalier. Det finns speciella ulltvättmedel. Undvik sköljmedel när du tvättar kashmir.

Untitled-1

Vision

Real Socks® skapades för att ge färgglada strumpor till alla som uppskattar strumpor tillverkade i kvalitetsmaterial.

Betalning/Leverans

Via Klarna garanteras en säker betalning när du handlar hos oss. Gratis frakt vid köp över 300 kr.

Personlig Stil

Vi tycker man ska kunna ha kvalitetsmaterial på fötterna som både fyller funktion med smartare material och återspeglar en härlig personlighet som ger lite färg i vardagen.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar, kontakta vår trevliga kundtjänst så hjälper de dig.

Mail: kundtjanst@realsocks.se

Stäng meny
×
×

Kundvagn